Vandaag ben ik precies één jaar werkzaam voor Easy Way, en wat ben ik daar trots op! Na drie jaar gewerkt te hebben in een bouwmarkt als bijbaantje werd het wel is tijd voor een nieuwe uitdaging. Een goede vriend van mij had de gouden tip: werken als Hiker bij Easy Way. Na wat gepraat te hebben met elkaar wist ik het zeker. Rijden in de mooiste auto’s door heel Nederland… Mijn ultieme droombaan! Helaas moest ik nog wel even wachten, want ik had mijn rijbewijs op dat moment nog maar drie maanden in bezit en het is verplicht om je rijbewijs minimaal 6 maanden te hebben. Dus precies op de dag dat ik mijn rijbewijs een half jaar had heb ik direct gesolliciteerd, en met succes, want ik mocht op gesprek komen in Utrecht!

Na het gesprek en uitleg over de functie, kon ik gelijk mijn contract ondertekenen. Ik was een Hiker bij Easy Way.

Leukste momenten:

Ik heb al veel dingen mogen meemaken in dit eerste jaar als Hiker. Op een vrijdag ging de telefoon voor een spoedrit van Apeldoorn naar Amsterdam. Ik werkte nog maar net voor Easy Way. Ik had zelfs nog nooit in Amsterdam gereden, dus dat was toch best wel spannend. Aangekomen in Apeldoorn was de auto nog niet klaar voor gebruik. Het ging om een BMW 330e. Het voorruit van de BMW moest nog vervangen worden. Alles bij elkaar heb ik ruim een uur gewacht. Toen kon ik rond de klok van 17:00 uur eindelijk vertrekken vanuit Apeldoorn. En ja hoor, het was spitsuur in Amsterdam. Alles stond muurvast. Na wat heen en weer bellen met de klant kwam ik uiteindelijk rond 19:00 uur aan op het adres, in hartje Amsterdam. Auto netjes achteruit geparkeerd, uitgestapt, en wie staat daar plots voor mijn gezicht? Geraldine Kemper! Pas later toen ik naar de trein liep kreeg ik het door. Toch een dag om niet snel meer te vergeten.

Op een andere dag ergens in Apeldoorn moest ik een auto ophalen bij een bedrijf. Aangekomen op de bestemming had ik de auto geïnspecteerd. Handtekening gekregen van de klant en ik wilde richting Almere rijden. Alleen dat ging niet door. Ik kreeg de auto voor geen mogelijkheid aan de praat. Met de klant gekeken, maar die wist het ook niet. Na wat heen en weer gebeld met het hoofdkantoor kwamen we tot het besluit dat er een takelwagen moest ingezet worden. Ondertussen waren we ruim drie uur verder! Maar goed, het was lekker weer en met een kopje koffie erbij, mocht ik niet klagen. De takelwagen was bijna op de bestemming toen de klant opeens naar buiten gerend kwam met een druppel in zijn hand. Ja, een druppel, zo’n soort sleutel waar je een auto mee kan starten. Het kastje zat onder het stuur. Druppel er tegenaan en starten maar. Takelwagen snel afgebeld en de rit naar Almere kon beginnen.

Een van mijn laatste mooie verhalen die ik met jullie wil delen, begon in Epe, mijn woonplaats. Samen met vier andere hikers gingen we auto’s ophalen op een camping ergens in Epe. Met een taxi zijn we die kant opgegaan. Aangekomen op de camping zagen we de auto’s al staan. In hele slechte staat. Elke auto had flinke schade. En dat terwijl de auto’s pas een half jaar oud waren. We hadden ons netjes gemeld bij de balie, maar die wisten er niks vanaf. Toen kregen wij een telefoonnummer van de receptie van de contactpersoon. Die was alleen niet op de camping aanwezig maar 80 kilometer verderop. Gelukkig kwam die persoon direct naar Epe toe met de sleutels. Ondertussen maar alvast het transportformulier ingevuld. We vielen in de ene naar de andere verbazing. Sommige auto’s stonden gewoon open. We vonden voornamelijk bierflesjes. Mijn auto miste zelfs een kentekenplaat! Gelukkig konden wij het als hikers goed met elkaar vinden. Na ongeveer een uurtje kwam de persoon met de sleutels. Zelf sprak de man geen Nederlands dus moest alles in het Engels. Mijn auto had een kartonnetje met de cijfers van het kentekenplaat. Samen zijn we in een lange stoet achter elkaar gereden richting Nijmegen. Wat hebben wij met elkaar gelachen!

Mooiste auto’s:

In Excel heb ik een lijst met alle ritten die ik gemaakt heb. Het eerste wat ik altijd doe als ik gebeld ben door werk is de app ”FinnikKenteken” erbij pakken. Toch even kijken met wat voor auto’s je die dag te maken krijgt en als groot autoliefhebber ben ik altijd benieuwd naar verdere informatie over de auto’s zelf. Persoonlijk vond ik de Volvo XC90 de mooiste. Wat een machine was dat zeg! Van Schiphol naar Harderwijk. Ik kan jullie verzekeren, dat ritje was fantastisch. Maar ook de Jaguar XE was zeker een fraaie auto. Automaat in de sportstand, van Harderwijk naar Breda… geen probleem! En als ik er dan toch nog een aan het lijstje mag toevoegen ga ik voor de Audi A6. Dat was een supermooie auto bomvol opties. Die mocht ik van Apeldoorn naar Amsterdam brengen. Ik hoop dat ik binnenkort een Tesla mag toevoegen aan dit lijstje :-).

Wat je allemaal wel niet in één jaar kan meemaken! In één jaar tijd 63 ritten mogen uitvoeren. Als de telefoon gaat met de tekst ”HIKER” word ik enthousiast. Weer een dagje heerlijk in auto’s rijden. Radio altijd aan op 538 en dan kan voor mij het genieten gaan beginnen. Door heel Nederland rijden op plekken waar je anders nooit komt. Met een Volkswagen Up tot een Volvo XC90, elke dag is een verrassing!

Ik geniet ontzettend van mijn werk en geef dat aan iedereen door. Ik hoop nog vele mooie jaren bij Easy Way als Hiker te mogen werken. Ik kan dit werk iedereen aanraden. Ik heb in ieder geval mijn ultieme droombaantje gevonden!