Al sinds ik mij kan herinneren ben ik al een autoliefhebber geweest. Toen ik vroeger achter in de auto zat bij mijn ouders was ik altijd jaloers dat ik niet mocht rijden en heb dan ook zo snel mogelijk mijn rijbewijs gehaald en een eigen auto gekocht. Toen ik erachter kwam dat je als studentchauffeur betaald zou worden om in prachtige auto’s te rijden was ik al verkocht. Dit was dé baan voor mij. Eind 2015 ben ik aangenomen en ik ben ondertussen overgestapt van hiker naar privéchauffeur.

Wat het werken bij Easy Way zo leuk maakt is natuurlijk het autorijden, maar het gaat verder dan dat. Het is divers werk, geen dag is hetzelfde. Je hebt de vrijheid om je eigen routes te kiezen, je bent veel buiten en je ziet nog eens wat van Nederland en haar inwoners. Ook zijn je collega’s aan de andere kant van de telefoon altijd erg behulpzaam en vriendelijk, zelfs toen ik per ongeluk van Eindhoven naar Utrecht was gereden, in plaats van Den Bosch (vraag me niet hoe).

Het inzetten van een privéchauffeur biedt de klant vooral veel gemak. Als de auto onderhoud nodig heeft, net gerepareerd is, gloednieuw afgeleverd moet worden of aan het eind van de termijn is, hoeft de klant zelf nergens naartoe. De auto wordt simpelweg thuis of op het werk opgehaald en afgeleverd. Als privéchauffeur maak je van reistijd kostbare en comfortabele werktijd.

Ik heb geen mooi verhaal wat er uitspringt, want voor mij zijn het juist de kleine dingen die dit werk zo leuk maken. Als je naar een afgelegen dorpje moet via een leeg bochtig landweggetje dwars door het bos, in de bus een collega-hiker tegenkomt, iemand blij maakt met een nieuwe auto en de tientallen kopjes koffie die je aangeboden krijgt bij dealers, bedrijven, maar ook gewoon bij mensen thuis. Een top baan.