In april 2014 ben ik begonnen als hiker bij Easy Way. Ik heb inmiddels het hele land wel gezien en in veel verschillende modellen auto’s gereden, van kleine Volkswagen Ups tot luxe Audi’s. Voor studenten en tevens autoliefhebbers is het de ideale bijbaan: tussen de ritten door heb je genoeg tijd om te studeren (of gewoon relaxen, wat je maar wilt) en uiteraard krijg je die tijd gewoon doorbetaald. Betaald studeren dus! Ook de flexibiliteit is aantrekkelijk voor mij als student. Online geef ik per dag mijn beschikbaarheid door en zo kan ik bijvoorbeeld de ene week vrij nemen als ik tentamens heb en de andere week 5 dagen werken. Ik kan mijn beschikbaarheid zelfs zonder problemen tussentijds wijzigen, als er een college uitvalt bijvoorbeeld.

Tijdens het werken als priv├ęchauffeur kun je op bijzondere plekken terecht komen. Denk aan ministeries, koninklijke paleizen, luxe hotels of sterrenrestaurants. Ook kan het zomaar voorkomen dat je in een zeer exclusieve auto mag rijden zoals een Porsche, Maserati, Tesla of Bentley, en dan spreek ik uit mijn eigen ervaring! Maar mijn sportiefste rit was toch wel die in een BMW i8. Uiteraard heb ik me toen netjes aan de snelheidslimiet gehouden ;).

Het feit dat iedereen een priv├ęchauffeur kan reserveren, zorgt ervoor dat je een leuke diversiteit aan klanten hebt. Zo rij ik voornamelijk voor directieleden en managers die hun reistijd als werktijd gebruiken, maar ook wel eens voor personen die zich niet meer helemaal vertrouwd voelen om zelf lange stukken te rijden, mensen met een blessure, of feestgangers die een BOB nodig hebben. Ik heb soms leuke gesprekken met klanten en heb zelfs een keer een stage aangeboden gekregen. Het kan dus ook erg interessant zijn voor je professionele netwerk als je iemand tegenkomt uit het vakgebied waar je in studeert.

Tot het onvermijdelijke moment dat ik afgestudeerd ben hoop ik nog vele leuke ritten te mogen doen voor Easy Way. Ik raad dan ook iedereen die van auto’s houdt en op zoek is naar een flexibele bijbaan aan om te solliciteren!