Roel aan het werk als HR consultant bij Easy way
4 minuten leestijd
17 september 2024

Van hiker tot HR consultant: Roel's carrièrereis bij Easy Way

Een flexibele bijbaan met groeimogelijkheden klinkt als muziek in de oren van veel studenten. Voor wie net is afgestudeerd, lonkt de automotive sector met spannende kansen. Het verhaal van Roel Gulikers, een 26-jarige HR consultant bij Easy Way in Breda, biedt een inspirerend voorbeeld van hoe een bijbaan als hiker kan uitgroeien tot een veelbelovende carrière. In dit interview deelt hij zijn ervaringen en geeft waardevolle tips voor studenten en starters.

Van studie naar hiker: het begin van een avontuur

Tijdens zijn studie human resource management aan Avans in Breda, opende zich voor Roel een onverwacht pad. Geïnspireerd door vrienden die als hiker werkten, besloot hij tijdens de coronaperiode deze bijzondere bijbaan te verkennen.

"Ik had een aantal vrienden die, toen ik nog studeerde, net voor corona waren begonnen met werken als hiker," vertelt Roel. "Het klonk wel leuk, gewoon auto's rijden. Zo ben ik eigenlijk bij Easy Way terechtgekomen."

Expertises van Roel:

  • Recruitment
  • Betekenisvol ondernemen en onderzoeken
  • Verzuim

Opleidingen:

  • Bachelor Human Resource Management ( 2016 -2021)
  • Minor Betekenisvol ondernemen en onderzoeken (2020)
  • Post-Bachelor Strategisch HRM (2024 – heden)

Connect met Roel:

Roels LinkedIn

Hoewel Roel zichzelf niet als 'autogek' bestempelde, trok het idee van het rijden in luxe bolides hem wel aan. "Ik vind auto's leuk, zeker mooie dure auto's, dat trekt me wel. Ik zou niet zeggen dat ik een autofreak ben, maar ik vind het wel leuk om in mooie dure auto's te rijden."

De uitdagingen en voordelen van hiken

Het leven van een hiker draait om het vervoeren van auto's van A naar B, vaak voor leasemaatschappijen. Dit werk bracht voor Roel unieke uitdagingen en voordelen met zich mee.

"Het is vooral leuk dat je echt door het hele land reist, en ook het klantencontact dat je hebt," zegt Roel. "Voor veel mensen is een auto kopen of leasen een bijzonder moment. Je levert mensen een nieuwe auto af, wat vaak speciaal is, waardoor je mensen ook echt blij kunt maken."

In zijn rol als hiker ontwikkelde Roel belangrijke vaardigheden:

  • Plannen en voorbereiden
  • Omgaan met stress en onverwachte situaties
  • Klantencontact en communicatie

Combineren van studie en werk

Flexibiliteit bleek een van de grootste troeven van het werk als hiker. Roel kon zijn werkuren moeiteloos aanpassen aan zijn studieschema, en benutte zelfs zijn reistijd in het openbaar vervoer tussen ritten door om te studeren.

"Je kreeg altijd een dag van tevoren je rittenplanning, dus je wist pas de dag ervoor wanneer je moest werken," legt Roel uit. "Dat zorgde ervoor dat je op een later moment je beschikbaarheid kon doorgeven. Je kon van tevoren in een week bekijken op welke dagen je niets voor je studie hoefde te doen, en dan kon je werken voor Easy Way als hiker."

Even een koffiepauze tijdens het hiken

Van bijbaan naar carrière

Een interessante wending in Roel's carrière bij Easy Way deed zich voor toen hij tijdens een periode van studievertraging reageerde op een interne vacature voor een HR-medewerker. Deze ervaring op kantoor opende zijn ogen voor de mogelijkheden binnen het bedrijf.

Na zijn afstuderen werd Roel via LinkedIn benaderd voor een vaste functie bij Easy Way. "Omdat ik al een heel fijne ervaring had in het verleden hier op kantoor (bij Easy Way Breda red.) dacht ik dat dit misschien wel een heel mooie kans was," vertelt hij. "Toen heb ik er even goed over nagedacht en heb ik die kans gegrepen. Daar heb ik tot op dit moment nog geen spijt van."

EYE-opener: van student naar professional

De transformatie van bijbaan naar vaste functie bracht verrassingen met zich mee. Roel kreeg een geheel nieuw perspectief op de organisatie:

"Je hebt als hiker een redelijk beperkt beeld van de organisatie. Maar wat er daadwerkelijk op kantoor gebeurt en welke facetten er allemaal bij komen kijken bij het uitvoeren van de werkzaamheden van hikers, daar had ik niet zo bij stilgestaan. Ik wist niet dat het zo uitgebreid was."

Mogelijkheden voor studenten bij Easy Way

Binnen Easy Way ontvouwen zich verschillende carrièrepaden voor studenten:

  1. Hiker: Auto's vervoeren van A naar B
  2. Privéchauffeur: Mensen vervoeren in hun eigen auto
  3. Flexwerker: Werkzaamheden uitvoeren op vaste locaties

Elke functie vraagt om specifieke competenties. "Voor privéchauffeur zijn we wel vaak op zoek naar mensen die net wat meer affiniteit hebben met het directe klantcontact," legt Roel uit.

Tips voor geïnteresseerde studenten

Roel deelt enkele gouden tips voor studenten die een bijbaan bij Easy Way overwegen:

  1. "Kom in ieder geval langs voor de instructie, want tijdens de instructie hebben we een mooie instructievideo over de werkzaamheden zelf."
  2. Maak gebruik van de proeftijd om te kijken of het werk bij je past.
  3. Bedenk wat je belangrijkste wensen zijn: flexibiliteit, klantencontact, of vaste uren, zodat we kunnen inschatten welke werkzaamheden het beste bij jou persoonlijk passen.
  4. Als je houdt van het rijden in mooie auto’s en ontdekken van het land tijdens het reizen met het openbaar vervoer dan heeft Easy Way de perfecte (bij)baan voor jou. 

Bekijk maar eens alle hiker vacatures bij Easy Way

De toekomst van de automotive sector

Met het oog op de toekomst, signaleert Roel interessante ontwikkelingen:

"Ik verwacht dat het vooral met verduurzaming te maken zal hebben. We zijn nu echt bezig met de omschakeling naar steeds meer elektrische auto's, maar ook auto's die op waterstof rijden en hybride auto's."

Ondanks de verwachting dat meer mensen thuis zouden blijven werken na de coronacrisis, blijft de vraag naar hikers groeien. "De ervaring is dat mensen toch wel blijven rijden. En zeker in de uitzendbranche, waar wij in zitten, is het toch wel vaak dat mensen ook op pad moeten om hun klanten te spreken."

Roel en Ramon tijdens hun interview van hiker tot professionalRoel en Ramon tijdens hun interview via Teams.
(Overigens geen familie van elkaar)

De belangrijkste les

Terugblikkend op zijn reis van hiker naar HR consultant, deelt Roel een waardevolle les:

"De belangrijkste les is dat je niet te beperkt moet kijken, maar dat je het ook breder kunt zien. Je bent misschien 'maar' een hiker, maar achter die hiker zitten heel veel mensen die ervoor zorgen dat deze ritten worden uitgevoerd."

Hij benadrukt het belang van netwerken en openstaan voor nieuwe mogelijkheden: "Het is duidelijk breed. Dat je eigenlijk overal wel mensen, nieuwe mensen leert kennen. Waarvan je weet: daar kan je altijd wel iets van leren. Of dingen gebruiken."

Ontdek je mogelijkheden bij Easy Way

Roel's verhaal prikkelt wellicht je nieuwsgierigheid naar de kansen in de automotive sector. Easy Way biedt diverse mogelijkheden voor studenten om flexibel te werken, waardevolle ervaring op te doen en misschien wel, net als Roel, de eerste stappen te zetten in een boeiende carrière.

Liefhebbers van autorijden, klantcontact of teamwork vinden vast een functie die bij hen past. Wie, geïnspireerd door Roel's ervaringen, de arbeidsmarkt wil verkennen en professionele vaardigheden wil ontwikkelen, kan contact opnemen met Easy Way. Mogelijk ontdek je, net als Roel, onverwachte carrièremogelijkheden die perfect bij je passen!

Over de schrijver:

Dit artikel maakt deel uit van onze nieuwe rubriek 'In gesprek met', waarin Ramon Gulikers de verhalen achter RGF Staffing ontdekt. Als content creator bij Easy Way gaat hij op zoek naar de menselijke kant van ons bedrijf. Benieuwd naar meer inspirerende carrièreverhalen of heb je vragen over werken bij Easy Way? Houd deze rubriek in de gaten en wie weet spreken we jou de volgende keer.

Connect met Ramon:

Ramons LinkedIn

gerelateerde artikelen

18
09, 2024
Elektrische auto
Easy Way en duurzaam reizen: Hoe we met OV en elektrische auto’s groene stappen zetten tijdens de mobiliteitsweek
De mobiliteitsweek is weer aangebroken en bij Easy Way willen we je graag laten zien hoe wij onze bijdrage leveren aan duurzame mobiliteit. Dus, laat ons je meenemen op een ritje door onze duurzame initiatieven!
22
05, 2024
Race track Abu Dhabi
Formule 1 in Abu Dhabi
Tijdens de Grand Prix in Abu Dhabi ben ik samen met andere Easy Way collega’s meegegaan om daar VIP’s te vervoeren.
22
05, 2024
Man met auto
Formule 1: Privéchauffeur Derk in Amerika!
'Als privéchauffeur bij Easy Way heb ik een extra sollicitatie doorlopen om mee te kunnen naar wereldwijde Formule 1 projecten!'